Φυσική δραστηριότητα και ψυχική υγεία

Φυσική δραστηριότητα και ψυχική υγεία

Μαρία Ψυχουντάκη, Νεκτάριος Σταύρου

25,44

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: ,
Product ID: 41935

Περίληψη

Το βιβλίο Φυσική δραστηριότητα και ψυχική υγεία παρουσιάζει μια τεκμηριωμένη επισκόπηση των σχέσεων μεταξύ φυσικής δραστηριότητας, ψυχικής υγείας και ευεξίας. Με τη συνεισφορά διεθνώς αναγνωρισμένων ειδικών δείχνει πώς η φυσική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει την ευεξία και να μειώσει τον αρνητικό αντίκτυπο παθήσεων ψυχικής υγείας. Αναφέρεται σε ένα εύρος ψυχικών παθήσεων –όπως η νόσος του Alzheimer, η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια και οι εθιστικές συμπεριφορές– και περιγράφει τη σχέση μεταξύ ψυχικής ασθένειας και κακής υγείας. Παρέχει συστάσεις για την ετοιμότητα για άσκηση και για την ψυχική υγεία καθώς και δείγματα προγραμμάτων άσκησης και βοηθά τους επαγγελματίες στη δημιουργία και εφαρμογή προγραμμάτων που καλύπτουν τις ανάγκες ασθενών/πελατών.

Επιπλέον το βιβλίο εξετάζει θέματα όπως:

  • Οι κατευθυντήριες γραμμές για τη φυσική δραστηριότητα και οι προκλήσεις για τη μέτρησή της σε ένα πλαίσιο ψυχικής υγείας
  • Πώς η φυσική δραστηριότητα προωθεί την ευεξία κατά τη διάρκεια όλης της ζωής και ανεξάρτητα από το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο
  • Πώς η φυσική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ανθρώπων που πάσχουν από πλήθος ψυχικών και σωματικών παθήσεων
  • Η εξάρτηση από την άσκηση και οι αρνητικές συνέπειές της για την ψυχική υγεία

Το εγχειρίδιο Φυσική δραστηριότητα και ψυχική υγεία ενσωματώνει θεωρητικές και εφαρμοσμένες προσεγγίσεις με πρακτικές συστάσεις για προγράμματα άσκησης, στρατηγικές μέτρησης και μεθοδολογικούς προβληματισμούς. Ισορροπώντας τη θεωρία και την πρακτική συνδράμει φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες στην εφαρμογή αυτών των πληροφοριών προς όφελος ασθενών και πελατών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2020
Επιμέλεια Clow Angela, Edmunds Sarah
Μετάφραση Πλυτά Τίνα , Περιστέρη Ευαγγελία
ISBN 978-960-02-3617-0
Σελίδες 358
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη