Φυσιολογία της άσκησης και του αθλητισμού

Φυσιολογία της άσκησης και του αθλητισμού

D. Costill, J. Wilmore

120,00

Αποστολή σε 2-7 ημέρες
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 10610

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Άσκηση είναι η επιστροφή του ανθρώπινου είδους σε αυτό το οποίο είναι γενετικά προικισμένο να κάνει και που το έχει απεμπολήσει προς χάριν των επιτευγμάτων του πολιτισμού. Προκαλεί λοιπόν έκπληξη το πόσο λίγα γνωρίζουμε για την φυσιολογία της άσκησης, ιδίως όταν η άσκηση αφορά σε ειδικούς πληθυσμούς όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Ιδιαίτερα όταν η άσκηση γίνεται σε οργανωμένο και ανταγωνιστικό πλαίσιο, όταν δηλαδή γίνεται αθλητισμός, ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί στα όρια των δυνατοτήτων του. Η φυσιολογία της άσκησης και του αθλητισμού θα μπορούσε, λοιπόν, να θεωρηθεί ως η φυσιολογία του οργανισμού στα όρια των λειτουργικών του δυνατοτήτων. Η κατάκτηση αυτής της γνώσης, πέραν του ότι συνιστά μια επιστημονική πρόκληση για τον φυσιολόγο, συνιστά και μια πρακτική ανάγκη, καθώς η επιθυμία των αθλητών για ολοένα και καλύτερες επιδόσεις, μαζί με ένα περίεργο κράμα παρότρυνσης και ασυνείδητης απαίτησης από μια κοινωνία που επιθυμεί να νικά χωρίς να υπολογίζει το κόστος αυτής της νίκης, σπρώχνει ολοένα και περισσότερους νέους αθλητές στα άκρα των δυνατοτήτων τους. Κι επειδή η ευθύνη της υγείας αυτών των αθλητών βρίσκεται στα χέρια της επιστημονικής κοινότητας που ασχολείται με τον αθλητισμό, η περαιτέρω μελέτη της φυσιολογίας της άσκησης και του αθλητισμού, πέραν της ακαδημαϊκής ενασχόλησης γίνεται και πρακτική ανάγκη: Μέχρι που πρέπει να πιεστεί ο αθλητής μας; Ποιες είναι οι καλύτερες προπονητικές τακτικές για τον κάθε συγκεκριμένο αθλητή, ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητές του; Πότε ο προπονητής, ο γυμναστής, ο γιατρός πρέπει να αναχαιτίσει τον ενθουσιασμό ενός νέου, για να προφυλάξει την σωματική αλλά και την ψυχική του υγεία;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι -και δεν θα πρέπει να είναι- εύκολες. Το βιβλίο “Φυσιολογία της άσκησης και του αθλητισμού” των Wilmore και Costill, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση. Πλούσιο σε επιστημονικά δεδομένα, ξεφεύγει από την παγίδα της στείρας ακαδημαϊκής γνώσης και αντικρίζει κατάματα τις προκλήσεις της καθημερινής πράξης, αποδεικνύοντας πως οι συγγραφείς του γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους. Η Ελληνική έκδοση του βιβλίου, με τη φροντίδα εξαιρετικών Ελλήνων επιστημόνων και μια άρτια καλλιτεχνική επιμέλεια, επιχειρεί να φέρει όσους ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό στις γνώσεις, αλλά και τους προβληματισμούς, που απασχολούν τη διεθνή επιστημονική και αθλητική κοινότητα.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2006
Επιμέλεια Αναστασόπουλος Δημήτρης, Κουτσιλιέρης Μιχάλης, Μαριδάκη Μαρία
Μετάφραση Μαριδάκη Μαρία
ISBN 9789603994169
Σελίδες 760
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη