Φυσιολογία ανθρωπίνου σώματος – B έκδοση

Φυσιολογία ανθρωπίνου σώματος – B έκδοση

Βασίλειος Παπαλιάγκας, Ευαγγελία Σπάνδου, Μαρία Αλμπάνη, Μαρία Βενετίκου

52,20

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο παρουσιάζει με περιεκτικό τρόπο τη Φυσιολογία του ανθρώπου και συνδυάζει τη φυσιολογική λειτουργία με στοιχεία από τη μοριακή βιολογία και την ανατομία, λαμβάνοντας υπόψη πως η συσχέτιση που υπάρχει μεταξύ δομής και λειτουργίας είναι σημαντική για την κατανόηση και εμπέδωση της γνώσης του ανθρώπινου οργανισμού. Συγκεκριμένα, στην αρχή κάθε κεφαλαίου παρουσιάζεται ένα απλό κλινικό περιστατικό σχετικό με την ύλη που θα ακολουθήσει, ώστε ο αναγνώστης να συνειδητοποιήσει εξ αρχής τη συσχέτιση της φυσιολογίας με τις νοσογόνες καταστάσεις που προκύπτουν από την κατάργηση κάποιου φυσιολογικού μηχανισμού του αντίστοιχου κεφαλαίου. Επιπλέον σε κάθε κεφάλαιο, παράλληλα με την παρουσίαση κάθε συστήματος, γίνεται συχνά μνεία σε γνωστές και οικείες περιπτώσεις παθολογικής φυσιολογίας, ώστε να είναι προφανές τι συμβαίνει στον άνθρωπο από την κατάργηση ή παρέκκλιση της φυσιολογικής λειτουργίας που περιγράφεται. Τέλος, προκειμένου να κατανοηθούν καλύτερα αλλά και να καταστούν πιο εύληπτοι οι φυσιολογικοί μηχανισμοί του σώματος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εικόνες. Η «Φυσιολογία ανθρωπίνου σώματος» απευθύνεται σε φοιτητές των επιστημών υγείας με σκοπό να κατανοήσουν τη λειτουργία και ρύθμιση του ανθρωπίνου σώματος με μια σύγχρονη προσέγγιση και κλινικές εφαρμογές.

• Η Μαρία Αλμπάνη είναι καθηγήτρια Φυσιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. Ο Βασίλειος Παπαλιάγκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Η Μαρία Βενετίκου είναι Καθηγήτρια Παθοφυσιολογίας – Νοσολογίας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η Ευαγγελία Σπάνδου είναι Καθηγήτρια Φυσιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2022
Επιμέλεια Μαρία Αλμπάνη
ISBN 978-960-12-2576-0
Σελίδες 520
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη