Επείγουσα καρδιολογία (4η έκδοση)

Επείγουσα καρδιολογία (4η έκδοση)

Λουκιανός Ραλλίδης

40,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 20499

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Όταν πληροφορήθηκα από τον εκδότη κ. Πασχαλίδη ότι εξαντλήθηκε η τρίτη έκδοση του βιβλίου, η οποία είχε κυκλοφορήσει πριν από περίπου 2 χρόνια, τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Από τη μια υπήρχε η μεγάλη ικανοποίηση της αποδοχής του βιβλίου αλλά από την άλλη υπήρχε η πρόκληση της επικαιροποίησης του βιβλίου.

Ο καθημερινός βομβαρδισμός πληροφοριών, κυρίως με τη δημοσίευση νέων κατευθυντήριων οδηγιών από τις Καρδιολογικές Εταιρείες, οι οποίες συχνά προτείνουν μικρές αλλαγές στους ήδη υπάρχοντες διαγνωστικούς και θεραπευτικούς αλγόριθμους, καθιστά επιβεβλημένη τη συχνή ενημέρωση ενός βιβλίου επείγουσας καρδιολογίας. Έτσι θεώρησα υποχρέωσή μου να επικαιροποιήσω την έκδοση αυτή.

Η άσκηση της επείγουσας καρδιολογίας αποτελεί την πιο μάχιμη και αγχώδη μορφή της ιατρικής, η οποία δεν συγχωρεί διαγνωστικά ή θεραπευτικά λάθη, αφού το τίμημα ενός λάθους σε καρδιολογικό ασθενή μπορεί να έχει άμεση, ολέθρια συνέπεια γι’ αυτόν. Κατά συνέπεια, ο μάχιμος ιατρός θα πρέπει να μπορεί να ανατρέχει γρήγορα σε επικαιροποιημένους διαγνωστικούς και θεραπευτικούς αλγόριθμους που παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό. Πρέπει να τονισθεί ότι το βιβλίο αυτό προσφέρει ένα αδρό μόνο οδηγό διαχείρισης, ο οποίος επιδέχεται τροποποιήσεων σύμφωνα με την ιδιαιτερότητα του ασθενούς, την κρίση και εμπειρία του ιατρού.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τους ειδικευόμενους ιατρούς της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου για τις εύστοχες παρατηρήσεις τους πάνω στα αρχικά κείμενα του βιβλίου, οι οποίες συνέβαλαν σημαντικά στην απλούστερη απόδοση του κειμένου.

Ελπίζω το βιβλίο αυτό να βοηθήσει το νέο ιατρό στη γρήγορη, εκλογικευμένη και ορθή διαχείριση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών, όπου η παράμετρος του χρόνου είναι καθοριστική για την έκβασή τους.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2019
ISBN 9789925563920
Σελίδες 384
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη