Εγχειρίδιο προπονητικής

Εγχειρίδιο προπονητικής

Dietrich Martin, Klaus Carl, Klaus Lehnertz

22,50

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Ένα από τα καλύτερα βιβλία προπονητικής στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Οι καταξιωμένοι συγγραφείς καλύπτουν ολοκληρωμένα τα θέματα που συνιστούν την αθλητική απόδοση.

Τα σημαντικότερα περιεχόμενα του βιβλίου αφορούν:

  • τις αρχές, τις μεθόδους προπόνησης
  • τη σημασία της τεχνικής και της τακτικής και η προπόνησή τους
  • τη φυσική κατάσταση και την κάθε ιδιότητά της (ταχύτητα, αντοχή, δύναμη κ.λπ.)
  • την προπόνηση στο μαζικό αθλητισμό. Κάθε αθλητής, προπονητής, γυμναστής θα ανακαλύψει στο βιβλίο αυτό έναν πλήρη οδηγό για την προπόνηση.

Στην εισαγωγή του παρόντος βιβλίου καταβάλλεται προσπάθεια αποσαφήνισης των όρων “Αθλητική προπόνηση”, “προπονητική” και “επιστήμη της προπόνησης”.

Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται η έννοια και οι προϋποθέσεις της “αθλητικής επίδοσης”, ενώ ταυτόχρονα γίνεται αναφορά στο “σύστημα προπόνησης”.

Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι νεώτερες αντιλήψεις για την “αθλητική τεχνική” και την αποτελεσματική προπόνηση τεχνικής”, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των “συναρμοστικών ικανοτήτων”.

Το τρίτο κεφάλαιο πραγματεύεται την “προπόνηση φυσικής κατάστασης”, παρουσιάζοντας τις νεώτερες επιστημονικές απόψεις για την προπόνηση της “δύναμης”, της “ταχύτητα” της “αντοχής” και της ευκινησίας”.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και σπάνια σε παρόμοια συγγράμματα προπονητικής είναι η αναφορά του τέταρτου κεφαλαίου στο τόσο σημαντικό, ιδιαίτερα για τις αθλοπαιδιές, ζήτημα της “τακτικής” και της “προπόνησης τακτικής”.

Στο πέμπτο κεφάλαιό γίνεται εκτενής αναφορά σε δύο σημαντικά θέματα της προπονητικής, στην “περιοδικότητα” και στο πρόβλημα της “υπερπροπόνησης”.

Στο έκτο κεφάλαιο παρουσιάζεται μια συνοπτική, αλλά εμπεριστατωμένη ανάλυση της “προπόνησης των νεαρών αθλητών’, στα πλαίσια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, παρέχοντας τις απαραίτητες γνώσεις για τη σωστή έναρξη της αθλητικής ενασχόλησης των νέων.

Τέλος στο έβδομο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην “προπόνηση για την προαγωγή της υγείας” και στο “Fitness”.

Επιπλέον Πληροφορίες

Επιμέλεια Ταξιλδάρης Κυριάκος, Γούργουλης Βασίλειος
Μετάφραση Γούργουλης Βασίλειος
ISBN 960-278-069-Χ
Σελίδες 422
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη