Δυσφαγία. Αξιολόγηση και θεραπευτικός σχεδιασμός (4η εκδ.)

Δυσφαγία. Αξιολόγηση και θεραπευτικός σχεδιασμός (4η εκδ.)

Katherine Kendall, Rebecca Leonard

55,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , ,
Product ID: 41904

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Τα τελευταία 30 χρόνια, οι λογοθεραπευτές-λογοπαθολόγοι κατέχουν κεντρικό ρόλο στις διεπιστημονικές ομάδες που ασχολούνται με τη διαχείριση των προβλημάτων σίτισης, των διαταραχών μάσησης και των διαταραχών κατάποσης (δυσφαγία). Η δυναμική της ομάδας διαχείρισης της δυσφαγίας εξαρτάται από την επίγνωση των δυνατοτήτων κάθε επαγγελματία υγείας-μέλους της ομάδας. Το γεγονός ότι η δυσφαγία μπορεί να εκδηλωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, από τη νεογνική έως και την ενήλικη και όψιμη ηλικία, φανερώνει την ανάγκη για εν δυνάμει εξελισσόμενες διεπιστημονικές ομάδες, που μπορεί να απαρτίζονται από επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων. Στα προηγούμενα πρέπει να προστεθεί η ανάγκη για πολυδιάστατη διαχείριση της δυσφαγίας ορισμένων περιστατικών, όπως οι ασθενείς με νεοπλάσματα κεφαλής και τραχήλου ή τα νεογνά που γεννήθηκαν πρόωρα και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Αυτοί είναι και οι λόγοι που είναι σημαντικό οι μελλοντικοί λογοθεραπευτές-λογοπαθολόγοι να αναγνωρίσουν την πολυπλοκότητα και πολυπλευρικότητα της δυναμικής διαχείρισης της δυσφαγίας. Κάτι τέτοιο θα τους βοηθήσει να αξιολογούν τη συνεχή ροή νέων πληροφοριών από την κλινική έρευνα, τις αλλαγές στις κλινικές συστάσεις και τις διεργασίες που πρέπει να ολοκληρώσουν για την εξειδίκευσή τους στον τομέα της δυσφαγίας.

Αυτό το βιβλίο είναι ένα άμεσο, συνοπτικό και εύχρηστο εργαλείο για την επιστημονική ομάδα. Τα κεφάλαιά του δίνουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με τη διαχείριση της δυσφαγίας. Το βιβλίο επικεντρώνεται στη δομημένη αξιολόγηση, εστιάζει στην αναγκαιότητα για καταγραφή και ανάλυση των απεικονιστικών μεθόδων, καθώς επίσης και στην κλινική συλλογιστική για τη λήψη αποφάσεων για το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο και τη διαχείριση των ασθενών σε συνεργασία με άλλα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας (π.χ. νοσηλευτές, διαιτολόγοι, γαστρεντερολόγοι κ.τλ.). Είναι, λοιπόν, ένα βιβλίο στο οποίο οι συγγραφείς έχουν παραθέσει πληροφορίες που αντιστοιχούν στο επίπεδο εισαγωγικής (προπτυχιακής) εκπαίδευσης των λογοθεραπευτών-λογοπαθολόγων.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παρισιάνου
Έτος Έκδοσης 2023
Επιμέλεια Μίχου Αιμιλία
Μετάφραση Ευθυμιάδου Βέρα, Ζαρμπούτη Δέσποινα, Κάτρη Μαρία
ISBN 9789605836849
Σελίδες 448
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 838000g
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη