Διατροφή για υγεία, άσκηση και αθλητισμό

Διατροφή για υγεία, άσκηση και αθλητισμό

Άννα Τσιλιγκίρογλου - Φαχαντίδου,, Μαρία Χασαπίδου

31,25

Το βιβλίο στοχεύει να συμβάλει στη γνώση σε θέματα διατροφής και ιδιαίτερα διατροφής και άσκησης.

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Το βιβλίο στοχεύει να συμβάλει στη γνώση σε θέματα διατροφής και ιδιαίτερα διατροφής και άσκησης. Στα πρώτα κεφάλαια το βιβλίο πραγματεύεται τις ενεργειακές ανάγκες του ανθρώπου του μη αθλούμενου και του αθλούμενου, τον ρόλο των θερμιδογόνων θρεπτικών συστατικών στην υγεία και στις ειδικές ανάγκες της άσκησης, καθώς και τις απαιτήσεις σε βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και υγρά. Ακολουθούν τα κεφάλαια που αναφέρονται στις ειδικές διατροφικές ανάγκες στον κύκλο ζωής του ανθρώπου (παιδική ηλικία, εφηβεία, ενήλικες, υπερήλικες), που εξαρτώνται εκτός από την ηλικία και από παράγοντες όπως η σύνθεση σώματος και η φυσική δραστηριότητα. Σε ειδικά κεφάλαια μελετάται η διατροφή για άτομα με ειδικές παθήσεις (καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, υπέρταση, παχυσαρκία) και οι συνέπειες της ακατάλληλης διατροφής (μικροβιακή, χημική ρύπανση της τροφής). Περιγράφονται επίσης οι μέθοδοι εκτίμησης της σύνθεσης σώματος, καθώς και η μεθοδολογία για την κατάρτιση διαιτολογίου. Επισημαίνονται ακόμη οδηγίες για διατροφή και άσκηση για τη μείωση του σωματικού βάρους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις διατροφικές ανάγκες του αθλούμενου στη διατροφή σε σχέση με τον αγώνα και τέλος στις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος και των ειδικών καταστάσεων των αθλητών (διαβητικός, χορτοφάγος αθλητής, ομαδικά αθλήματα, κολύμβηση, γυμναστική, χιονοδρομίες, ποδηλασία).

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2002
ISBN 978-960-12-1130-5
Σελίδες 408
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη