Αθλητικό μάρκετινγκ

Αθλητικό μάρκετινγκ

Anthony Sutton William, James Mullin Bernard, Stephen Hardy

45,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 10803

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 οριοθετούν το τέλος του επιδοτούμενου ελληνικού αθλητισμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει από καιρό αποφασίσει να μειώσει δραστικά τις κρατικές επιχορηγήσεις κοινωνικών φορέων, όπως τα αθλητικά σωματεία. Όταν συμβεί αυτό, το μοντέλο διοίκησης του επιχορηγούμενου (σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και 100%) και “ερασιτεχνικά” διαχειριζόμενου αθλητισμού που ισχύει σήμερα στη χώρα μας, θα αντιμετωπίσει πολλά οικονομικά προβλήματα τα οποία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα όπως το γεγονός ότι:
-οι οργανωμένοι οπαδοί ομαδικών αθλημάτων, ενεργώντας αυτόνομα ή κατευθυνόμενα, προσπαθούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της πολιτείας, των διαιτητών, και την απόδοση των παικτών αντιπάλων ομάδων με τη χρήση ψυχολογικής και (συχνά) σωματικής βίας,
-οι περισσότεροι σύλλογοι δεν έχουν ιδιόκτητο γήπεδο, οι δε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν για τους επίσημους αγώνες τους είναι κακοσυντηρημένες με συνέπεια το περιβάλλον του αθλητικού αγώνα να μην ελέγχεται από αυτούς προκειμένου να αξιοποιηθεί οικονομικά,
-οι παράγοντες επαγγελματικών αθλημάτων ταυτίζουν το μάρκετινγκ με τις “πωλήσεις δίχως αύριο”, σκεπτικό που δεν αφήνει περιθώρια για ποιοτική αναβάθμιση της δομής και της λειτουργίας των αθλητικών οργανισμών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη προωθητικών μέσων και, κατά συνέπεια, βελτίωση των εσόδων τους όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Οι παράγοντες ερασιτεχνικών αθλημάτων αφορίζουν την “εμπορευματοποίηση” του αθλητισμού ως “το σαράκι που αποξενώνει το κοινωνικό αυτό αγαθό από το λαό και τη νεολαία”.
Στο πλαίσιο της προαναφερόμενης κατάστασης, οι δραστηριότητες του αθλητικού μάρκετινγκ δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης, με ελάχιστες μόνο μεγάλες ομάδες ποδοσφαίρου να αποτελούν φωτεινές εξαιρέσεις. Κατά συνέπεια, το παρόν (μοναδικό) βιβλίο έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που υπάρχει στην αθλητική βιβλιογραφία της χώρας και στοχεύει:
-να καταδείξει ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο με ευοίωνο μέλλον στην περίπτωση που αντιμετωπιστεί με γνώση, αντικειμενικότητα, σοβαρότητα, και μακροχρόνιο προγραμματισμό,
-να διαφανεί ότι οι κυριότεροι εχθροί του αθλητισμού είναι ο χουλιγκανισμός και η νοσηρή νοοτροπία ανεκπαίδευτων παραγόντων,
-να παρουσιάσει το θησαυρό της γνώσης που τεκμηριώνει ότι η προσφορά αγαθών και υπηρεσιών προς τους φιλάθλους δεν αποτελεί εμπορευματοποίηση με την έννοια του ευτελισμού και του εύκολου πλουτισμού, αλλά ικανοποιεί ανάγκες και ενδιαφέροντα που οδηγούν στην ποιοτική βελτίωση της ζωής των ασκουμένων/φιλάθλων, και ότι αποτελεί τον ασφαλέστερο, ίσως, τρόπο για την επιβίωση των αθλητικών οργανισμών.
Το σύγγραμμα αυτό θα βοηθήσει ουσιαστικά όσους το μελετήσουν με σκοπό να αντλήσουν ιδέες που θα δίνουν λύση σε προβλήματα, θα βελτιώνουν διαδικασίες, θα αξιοποιούν μέσα, και θα δημιουργούν προοπτικές στους αθλητικούς οργανισμούς κάθε επιπέδου. Πάνω από όλα, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα εργαλείο μάθησης για τους νέους αθλητικούς επιστήμονες με ειδικότητα “Αθλητική Διοίκηση” των Πανεπιστημίων της χώρας, στους οποίους θα στηριχτεί σε σημαντικό βαθμό η αξιοποίηση της γνώσης του αθλητικού μάρκετινγκ και, κατ’ επέκταση, η πρόοδος του ελληνικού αθλητισμού.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2004
ISBN 9603992364
Σελίδες 496
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη