Αθλητικές ρίψεις

Αθλητικές ρίψεις

Θεωρία και Μεθοδική Εφαρμοσμένη Εργοφυσιολογία, Προπονητική, Μυϊκή Ενδυνάμωση

Γεράσιμος Τερζής, Γεώργιος Γεωργιάδης

60,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Σκοπός αυτής της συγγραφικής προσπάθειας είναι να δοθούν απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προπονητές κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, σημειώνοντας και τον παιδαγωγικό τους ρόλο κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής τους με την προπονητική διαδικασία, ως ενεργά μέλη μιας ιδιόμορφης μικροκοινωνίας, που προσδιορίζεται ως «αθλητική οικογένεια». Μιας κοινωνίας, που ως μικρογραφία της ευρύτερης κρατικής κοινωνίας, εμφανίζει τις ανάλογες αδυναμίες και ιδιαιτερότητες, αλλά κυριαρχεί και επιβάλλεται πάνω σ’ αυτήν, όταν ο άθλος και η επιτυχία προβάλλονται ως Εθνικές επιτυχίες, από εκείνους που, με ιδιοτέλεια, επιδιώκουν να ωφεληθούν από την προβολή, την κοινωνική αναγνώριση και το θαυμασμό που προκαλεί το αθλητικό κατόρθωμα. Στόχος του βιβλίου δεν είναι η προβολή θέσεων και απόψεων για τον αθλητισμό, τον αθλητή, την αθλητική διοργάνωση, τον αθλητικό αγώνα, όπως κάνουν αυτοί που, με τον γενικό όρο «αθλητικοί παράγοντες», μετατρέπουν, σκοπίμως, την αθλητική ιδέα σε εμπορική πανήγυρη με μοναδική επιδίωξη το κέρδος. Επιδιώκεται να επισημανθούν και να αναδειχθούν οι πιο σημαντικές πλευρές της αθλητικής προπόνησης, που στηρίζονται στην υπάρχουσα επιστημονική γνώση και αφορούν τόσο στο επίπεδο σχέσεων του προπονητή-δάσκαλου με έναν αρχάριο, όσο και στις επιπλέον ιδιαιτερότητες και ανάγκες που εμφανίζονται σε ώριμους και έμπειρους αθλητές, οι οποίοι στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσης και σε διακρίσεις υψηλού επιπέδου.

Η προσπάθεια αυτή επικεντρώνεται σε βασικά θέματα εφαρμοσμένης προπονητικής, αναλύοντας τις ιδιαίτερες πλευρές της διδακτικής διαδικασίας, στις οποίες πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και απευθύνεται στους προπονητές εξειδικευμένων αθλητικών δραστηριοτήτων που ασχολούνται τόσο με αθλητές υψηλού επιπέδου όσο και με νεαρά άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να εξειδικευθούν στα διάφορα αγωνίσματα και αθλήματα, προβάλλοντας την παιδαγωγική πλευρά της προπονητικής διαδικασίας. Γίνεται αναφορά στα βασικά στοιχεία της θεωρίας της προπόνησης και στις μεθόδους ανάπτυξης των διαφόρων ικανοτήτων που συμβάλουν στη βελτίωση της απόδοσης, όπως η μυϊκή δύναμη και ισχύς, η ταχύτητα, η επιδεξιότητα, η ευκινησία κ.α., με ενδεικτικά παραδείγματα εφαρμογής από την περιοχή των αθλητικών ρίψεων, στην οποία εξειδικεύεται ο βασικός συγγραφέας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2012
ISBN 9789609342100
Σελίδες 616
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη