Ανατομία του ανθρώπου

Ανατομία του ανθρώπου

Γ. Κ. Παρασκευάς

35,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 21205

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η Ανατομία του ανθρώπου αποτελεί κλάδο μίας ευρύτερης επιστήμης, της Βιολογίας, και ασχολείται με τη μορφή, την κατασκευή, τη σύνθεση και τη σχέση των οργάνων που συγκροτούν το ανθρώπινο σώμα. Το ανά χείρας σύγγραμμα απευθύνεται σε έναν ευρύ κύκλο φοιτητών και σπουδαστών των Σχολών Επιστημών-Επαγγελμάτων Υγείας, αλλά και συναφών Επιστημών που ασχολούνται με το ανθρώπινο σώμα. Για το λόγο αυτό παρατίθενται όλες οι ενότητες της Ανατομικής με τρόπο περιεκτικό, αναλυτικό και εμπεριστατωμένο χωρίς όμως να “παρεισφρύουν” στο κείμενο περιττές ανατομικές λεπτομέρειες. Σκόπιμα καταβλήθηκε μία, ιδιαίτερα επίπονη προσπάθεια, ώστε να διαφανεί η αξία της πρακτικής εφαρμογής των ανατομικών γνώσεων στην κλινική ιατρική. Αυτές οι αναφορές στην κλινική σπουδαιότητα ορισμένων ανατομικών δομών παρεμβλήθηκαν εντός του κειμένου σε κίτρινο φόντο. Ταυτόχρονα, μία πρόσθετη καινοτομία αυτού του συγγράμματος είναι ότι παρέχει πληροφορίες για τις φαρμακοκινητικές και φαρμακοδυναμικές ιδιότητες των φαρμάκων σε σχέση με τα διάφορα συστήματα οργάνων, έτσι ώστε να γίνεται συγκερασμός των πληροφοριών αυτών με τις βασικές γνώσεις της Ανατομίας. Οι πληροφορίες αυτές εντάχθηκαν στο κείμενο σε γαλάζιο φόντο.

Όλες οι ανατομικές έννοιες έχουν αποδοθεί με απλότητα και σαφήνεια, σε κατανοητή γλώσσα, ενώ το κείμενο “ενισχύεται” με πλούσιες και σύγχρονες διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές που το καθιστούν ακόμα πιο αξιόπιστο. Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε η ύλη να μην είναι αρκετά εκτενής, παρατέθηκαν όμως σε πολλά σημεία προχωρημένες γνώσεις ώστε να αποτελέσουν για τον φοιτητή και σπουδαστή πεδίο προβληματισμού για περαιτέρω μάθηση και εξειδίκευση. Το κείμενο πλαισιώνεται επίσης από πληθώρα έγχρωμων ανατομικών εικόνων που αποδίδουν με ακρίβεια τις σχετικές περιγραφές του κειμένου, συγκροτώντας ουσιαστικά έναν άτλαντα Ανατομίας. Το ανά χείρας σύγγραμμα έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στον χώρο των Σχολών Επιστημών-Επαγγελμάτων Υγείας αναφορικά με τα ανατομικά συγγράμματα. Τα τελευταία όχι μόνον είναι ολιγάριθμα αλλά αποτυγχάνουν να διαδραματίσουν τον παιδευτικό τους ρόλο, καθώς είτε είναι αρκούντως περιληπτικά, είτε πλαισιώνονται από φτωχή εικονογράφηση. Μ’ αυτόν τον τρόπο παρέχεται πλημμελής ενημέρωση “περί την Ανατομίαν” στους μελλοντικούς επιστήμονες-επαγγελματίες του χώρου της Υγείας

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2008
ISBN 978-960-12-1664-5
Σελίδες 380
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη